PÜRELİ DALYAN KÖFTE




Püreli Dalyan Köfte özel günlerinizde tercih edeceğiniz oldukça lezzetli  bir tarif. Yapılışı biraz zahmetli olsa da sofralarınızı püreli dalyan köfte ile zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler ;

750 Yağlı kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 Su bardağı Bezelye
2 çay kaşığı köfte baharatı
2 adet havuç
2 adet patates
1 demet maydanoz
2 Adet Yumurta
Tuz
Karabiber
Püre İçin ;

2 adet patates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı ;

Tarifimizin ana malzemesi olan köfteyi hazırlamak için geniş bir yoğurma kabı içerisine kıyma , ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş soğan , ekmek , tuz ve karabiber ekleyerek güzelce karıştıralım.
Köftemizi pişireceğimiz fırın tepsisinin dibini her tarafı yağ olacak şekilde yağlayalım.
Köftemizi tepsinin içerisine koyarak her tarafı kapanacak şekilde yayalım.
Küçük bir tencere içerisine 2 bardak su koyduktan sonra patatesleri , ve havuçları kuşbaşı şeklinde bezelyeler ile birlikte  haşlayalım.
Aynı şekilde kabuklarını soymadan yumurtaları da su içinde haşlayalım.
Patates ve havuçlar yumuşadıktan sonra hazır olacaktır.
Püre hazırlamak için patatesleri haşlayarak kabuklarını soyun. Ezecek yardımı ile ezip üzerine süt ve tuz ekleyerek sürekli olarak karıştırın.
Tepsi içinde hazır olan köftenin üzerine havuçları , patatesleri , bezelyeleri ve kabuğu soyulmuş yumurtaları bütün koyarak rulo şeklinde saralım. Kenarında kalan boşlukları da eliniz ile bastırarak köfteye yedirip düzeltebilirsiniz.
Sebzelerin bir kısmını  servis yaparken üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.
Fırın tepsisinin altına alüminyum folyo ile kapladıktan sonra üzerine rulo köftemizi koyalım.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Köftemizi uzun servis tabağına alarak dilimleyelim , kalan sebzeleri köftenin yanına koyarak üzerlerine maydanoz gezdirin.
Servis tabağında püre eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
KAYNAK:enfesyemekler.com

Yorumlar