3 Kasım 2015 Salı

Çululatalı Ponçik Nasıl Yapılır


Malzeme
250 gr pudura şekeri
1kğ un
250 gr margarin
3 Yumurta
50 gr kuru maya
400 gr ılık su
10 gr Mahlep

İçi için 2 3 kasık sarelle(marmelat kulanabilirsiniz)

Yumuşak bir hamur olması gerek..Hamurumuzu yuguruyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz..


10 dk fazla dinlendirirseniz üzeri kabuklanır..
Dinlenen hamuru orta kalınlıkta  10 15 cm eninde açıyoruz...çgen parçalara bölüyoruz



 Üçgen parçaların içine sarella veya istediğiniz bir marmelatı sürüyoruz

 kalın kenardan ince kenara sarıyoruz..



Tepsiye aralıklı diziyoruz ve en az bir saat mayalanmasını bekliyoruz..


 80 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz..Üzerine Rudura şekeri serpip servis yapıyoruz..Afiyet olsun..


Yorum Gönder