Çaydanlık Nasıl Parlatılır

Çaydanlık Nasıl Parlatılır?
Mutfak temizliği, banyo temizliği gibi birçok yerde kullanılan sirke, harika bir temizliyeci maddedir. 1 su bardağı sirkenin içerisine tuz atın ve çözünmesini bekleyin. Tuz sirkenin içerisinde iyice çözündükten sonra sünger yardımıyla çaydanlık, tencere gibi çelik malzemelerinizi temizleyin. Çaydanlığınızın pırıl pırıl parladığını farkedeceksiniz. İsterseniz tuz eklemeden de sadece ılık sirke yardımıyla da temizleyebilirsiniz.
Çaydanlık parlatmanın bir diğer yolu da limon kabuğu ile ovmaktır. Limonu soyduktan sonra kabukları ile çelik çaydanlığınızı güzelce ovunuz. Daha sonra her zamanki gibi yıkayıp pamuklu bir bez yardımıyla durulayarak parlatınız.
Bir diğer yöntem ise elma kabukları ile temizlemektir. Temiz çaydanlığınızın içerisine su koyup elma kabuklarınıda içerisine koyup kaynatın. Elma kabuklarının içerisinde iyice kaynaması çelik çaydanlığınızın parlamasını sağlayacaktır.
Karbonatta sık sık kullanılan bir temizlik malzemesidir. Karbonat ile sirkeyi karıştırarak çaydanlığınızı temizleyebilirsiniz. Çaydanlığınızın içerisine geceden sirke koyup bekletin. Ertesi gün içerisindeki sirkenin bir kısmını boşaltın. İçerisinde bir miktar kalsın. Kalan sirkenin içerisinde 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip sünger yardımıyla çaydanlığınızı temizleyin.
Bir başka yol ise; 1 yemek kaşığı limon tozunu su ile karıştırarakta temizlik malzemesi elde edebilirsiniz. Hazırladığını bu karışımı çaydanlığınıza koyun ve 1-2 kez kaynatın. Kaynadıktan sonra bu suyu boşaltın ve çaydanlığınızı durulayın.
Evet arkadaşlar, kimyasal madde kullanmadan da çaydanlık temizlemek, parlatmak işte bu kadar basit. Hem vücudunuz kimyasallardan uzak olsun, hem de çaydanlıklarınız pırıl pırıl parlasın.

Yorumlar