Özbek Pilavı

2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı et suyu veya su
2 adet havuç
200 gr. kuşbaşı(kuzu) dana eti (dana etini biraz haşlayın)
1 adet iri soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, sıvıyağ veya tereyağı

YAPILIŞI:
 Kuşbaşı elleri yıkayıp tencereye alın. 5-6 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alın ve suyunu süzüp bekletin.Kuzu eti kulanırsanız haşlamaya gerek yok..
 Pirinci kaynamış suda 20 dakika beklelin. Nişastası gidene kadar yıkayıp süzün. Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Havuçları temizleyip zardan ufak doğrayın.
 Tereyağını tencerede eritin. Eti ilave edip 3-4 dakika karıştırın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar 5-6 dakika karıştırarak kavurun. Havucu ilave edin.(havuçlarla tuzu aynı anda eklerseniz renk olarak daha güzel bir görünüm oluyor) Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Biraz sote ettikten sonra pirinci ilave edin..Etli harcı ve pirinçleri biraz kavurduktan sonra  suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin..Pilav piştikten sonra 10 15 dk kadar dinlendirin ve servis yapın..Afiyet olsun..



Yorumlar