25 Mayıs 2010 Salı

Kıymalı puaça

Malzemeler
7su bardağı un
3su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
tuz,3tatlı kaşığı şeker,yaş maya



İçi için
300 gr kıyma ,maydanoz.baharat,2 orta boy soğan

Malzemalerle hamuru yuğurun ve mayalanmaya bırakın.

içini soganları ince ince doğruyoruz sıvı yağda kavuruyoruz ve eti ekliyoruz .Kıyma saldıgı suyu çekip piştiginde maydanoz ,baharat ve tuzunu ekliyor 1-2 dakika çevirdikden sonra sogumaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamuru istediğimiz şekli verip içine hazırladıgımız kıymayı koyuyoruz ve üzerine yumurta sarısı veye yogurt-az yağ karışımından sürüyoruz çörek otu isterseniz onuda ekleyin ve 250 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Aynı malzemeyle peynirli de yapıyorum oda çok güzel oluyor.
Yorum Gönder