Zeytin Yağlı Kereviz


  • Yarım kilo kök kereviz
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, 4-5 dal dereotu
  • 2 adet portakal  yada 1 su bardağından biraz fazlaca portakal suyu..



Yapılışı:

Soğanları yağda biraz kavurdukdan sonra küp küp doğradıpımız havuç,patates,kereviz eklenir.Biraz kavurdukdan sonra tuzunu ve baharatı ayarlanır.Portakal suyu eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.Bezelyeyi konserve kulandığımdan son 4-5 dakikasında ekledim.Servis tabağına alınır üzerine dereotu eklenir ve soğuk servis yapılır..

Afiyet olsun..

Yorumlar