Malzemeler:
1/2 bardak taze fesleğen yaprağı
2diş soyulmuş sarımsak
2 yemek kaşıgı balsamik sirke
2 yemek kaşığı su
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1kg çeri domates
250g ufalanmış yağsız mozarella peyniri
Bir porsiyon
kalori:154
Toplam yağ:2,8g
Doğmuş yağ: 0,4g
Kolesterol: 5 mg
Doğal lif : 3g
Karbonhidrat: 13g
Protein: 18g
Sodyum:836mg
Çabuk hazırlanan bu salata kendi başına servis edilebildiği gibi pizza veyamakarnanın üzerine de koyulabilir.Sarımsak ve feslegen sosu önceden hazırlanarak ağzı kapalı bir kavanozun içinde buzdolabında saklanabilir.
Yapılışı:
Feslegeni,sarımsağı,balsamik sirke ,su,zeytinyağı ve tuzu karıştırarak püre haline getirin ve bu sosu büyük bir kaseye alın.
Domates ve Mozarellayıda sosa katın ve karıştırın.Oda sıcaklığında veya soğutulmuş olarak servis edin..Yukardaki malzemelerle 4 porsiyonluk bir salata elde edersiniz.
Meksika usulü domates ve peynir salatası:1 ci bölümde ki gibi sosu hazırlayın ,içine 1/2 kırmızı süs biberi turşusu katın.Mozarella yerine de ufalanmış Monterey peyniri kulanın..
Kaynak:Jhons Hopkins'in yemek kitabı kütüphanesi
1/2 bardak taze fesleğen yaprağı
2diş soyulmuş sarımsak
2 yemek kaşıgı balsamik sirke
2 yemek kaşığı su
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1kg çeri domates
250g ufalanmış yağsız mozarella peyniri
Bir porsiyon
kalori:154
Toplam yağ:2,8g
Doğmuş yağ: 0,4g
Kolesterol: 5 mg
Doğal lif : 3g
Karbonhidrat: 13g
Protein: 18g
Sodyum:836mg
Çabuk hazırlanan bu salata kendi başına servis edilebildiği gibi pizza veyamakarnanın üzerine de koyulabilir.Sarımsak ve feslegen sosu önceden hazırlanarak ağzı kapalı bir kavanozun içinde buzdolabında saklanabilir.
Yapılışı:
Feslegeni,sarımsağı,balsamik sirke ,su,zeytinyağı ve tuzu karıştırarak püre haline getirin ve bu sosu büyük bir kaseye alın.
Domates ve Mozarellayıda sosa katın ve karıştırın.Oda sıcaklığında veya soğutulmuş olarak servis edin..Yukardaki malzemelerle 4 porsiyonluk bir salata elde edersiniz.
Meksika usulü domates ve peynir salatası:1 ci bölümde ki gibi sosu hazırlayın ,içine 1/2 kırmızı süs biberi turşusu katın.Mozarella yerine de ufalanmış Monterey peyniri kulanın..
Kaynak:Jhons Hopkins'in yemek kitabı kütüphanesi
Yorumlar