Sebzeli Et Kavurması

By 11:20

MALZEMELER
1.5 kilo kıyma veya kuşbaşı haline getirilmiş kurban eti ( iç yağ ve kuyruk yağı ilavesiz)
·         4 adet salçalık kırmızıbiber
·         4 adet sivri yeşilbiber
·         2 orta boy soğan
·         6 adet domates
·         4 diş sarımsak
·         2 adet kabak
·         1 adet havuç
·         2 adet pırasa
·         Maydanoz- dereotu
·         Karabiber, pul




HAZIRLANIŞ
Kurban eti kıyma veya kuşbaşı halinde kısık ateşte 20-30 dakika pişmesi için derin bir çelik tencereye koyulur. Üzerine sırası ile pırasa, soğan, sarımsak ve biberler de eklenerek birlikte 10 dakika pişirilir. En son olarak domatesler ve baharat ilave edilir ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Servis öncesi maydanoz ve dereotu üzerine eklenerek tabaklara konulur. Pişme sırasında tencerenin kapağı çok sık açılmamalı ve çok sık kaşık ile karıştırılmamalıdır. Mümkün olduğunca sebzenin vitamini kaçmadan kısık ateşte kendi suyunda pişmesi gerekmektedir.
Kaynak:http://www.annebebek.com.tr/

You Might Also Like

0 yorum

Blogger news

aa