27 Temmuz 2014 Pazar

Ballı Badem Tatlısı


250 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
Sıvı yağ 1 su bardağı
Toz şeker 1 su bardağı
2 adet yumurta
Kabartma tozu 1 paket
1 paket vanilya
Yeteri kadar un





Yeteri kadar irmik

Toz şeker 5 su bardağı
Su 5,5 su bardağı
çeyrek limon

Öncelikle şerbetinizi yapın.
Şekeri,suyu ve limonu 10 dakika kadar kaynatıp, soğumaya bırakın.

Öncelikle tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun ve güzelce yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Daha sonra hamurdan parçalar koparıp, baş parmak ebadında şekillendirin. ( resimde gördüğünüz gibi )
Üzerini hafif irmiğe bulayın.
Yağlanmış tepsiye aralıklarla sıralayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkan sıcak tatlınızın üzerine dökün.
Soğuyup, şerbeti içine çekince servis edin.
Afiyet olsun….
Yorum Gönder