Mantar Soslu Tavuk KAnatları




250 gr. tavuk göğsü
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet arpacık soğan
1 bardak doğranmış kestane mantarı taze mantar da kulanabilirsiniz
2 yemek kaşığı vermut (beyaz şarap da kullanabilirsiniz.)
1 adet Knorr tavuk suyu
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
Tarif
Tavuğun her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Orta ateşte yağı kızdırın. Tavuğun her iki tarafını da kızarana kadar pişirin. (12-16 dakika kadar sürecektir.) Tavukları tencereden alın.
Kıyılmış soğanı tavukları pişirdiğiniz tencereye alın. 1-2 kere çevirip mantarları ekleyin. 2 dakika kadar karıştırarak pişirdikten sonra sırası ile vermutu ve tavuk suyunu ekleyin. 1-2 dakika kadar pişirip krema ve soğanı ekleyin.
Tavukları tencereye koyun, sosa bulanmalarını sağlayın. 1 dakika pişirip servis tabağına alın.
Yanında pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz.


Yorumlar