Ispanaklı Su Böreği

Malzemeler
1 kg sert beyaz ıspanak
 3,5 su bardağı un
5 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı tuz
 3,5 litre su
 150 gr margarin
 150 gr tereyağı

Ispanaklı iç Ispanakları yıkayıp doğrayalım ,istediğimiz kadar soğanı sıvıyağda sararana kadar kavuralım..Ispanakları ekleyelim tuz ve baharatlarını koyalım (beyaz peynir çok lezzetli oluyor ben ekledim) ıspanağı da kavuralım..

 Yapılışı
 Yumurtaları karıştırma kabına kırın. 1 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin. Elinizle karıştırın. Unu eleyin. Malzemelere ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Tezgaha un serpin. Hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru elinizle biraz yoğurun. Sonra 10 eşit parçaya bölün. Parçaları avucunuzda yuvarlayın. Hamur toplarını merdane ile açın. Ters çevirin. Bir süre dinlendirin.Yufkaları büyüterek ve incelterek yeniden açın.Tavada margarin ve tereyağını eritin. Büyük kısmını ayırın. Kalanıyla tepsiyi iyice yağlayın.Yufkalardan birini tepsiye yerleştirin. Üzerine erittiğiniz yağdan 2 yemek kaşığı serpin.Bir tencereye 3,5 su bardağı su dökün. 2 yemek kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Bir yufkayı bu suda haşlayın.Haşladığınız yufkayı soğuk suya bırakın. Sonra çıkarıp elinizle suyunu akıtın.Haşlanmış yufkayı yırtmadan tepsideki yufkanın üstüne koyun. Üzerine iki yemek kaşığı daha yağ ekleyin.Hazırladıgımız ıspanakları üzerine eşit paylaştıralım.. Haşlama, soğuk suya koyma, yağ dökme, maydanoz ve ıspanak ekleme işlemlerini bir yufka hariç diğer yufkalar için de yapın.Kalan yufkayı tepsinin en üstüne kapatın. 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Yorumlar