Fırında Kaşarlı Patates Dolması

MALZEME 
3 adet büyük boy patates
kızartmak için sıvıyağ
İÇİ İÇİN
100-150 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
2 sivri biber
maydanoz
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyuyoruz.Sonra patatesleri ortadan boyuna doğru ikiye bölüyoruz.İkiye ayırdığımız patatesleri bir kaşık yardımıyla içlerini oyuyoruz.Bir yandan tavada iç harcını hazırlamak için ; kıymayla soğanı aynı anda biraz sıvı yağ ile kavuruyoruz.Kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesi,biberi ve maydanozu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Diğer yandan ortasını oyduğumuz patatesleri kızartıyoruz.Kızaran patateslerin içlerine, hazırladığımız iç harcı eşit miktarda paylaştırıyoruz.Patateslerin üzerini domates ve biberle süsleyip,kaşar rendesi ekliyoruz.Fırında kaşarlar eriyip,üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun…



Yorumlar