SÜTLÜ KABAK TATLISI


-->


  • 2 kg soyulmuş kabak
  • 750 toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (tepeleme)
  • 8 yemek kaşığı süt
  • Çeyrek portakalın kabuğu (1 tatlı kaşığı kadar, sadece üst renkli kısmı rendelenecek)

Yapılışı:
Kabaklar soyulur, küp küp doğranır. Üzerine toz şeker yayılır. Tereyağı fındık büyüklüğünde parçalar halinde tencereye ilave edilir. Portakal kabuğu rendenin ince tarafıyla hafif rendelenir (beyaz kısmını rendelemeyin acılaştırır) Süt ve portakal kabuğu da tencereye gezdirilir. 1 saat kadar dinlendirilip ocağa alınır. Kısık ateşte biraz sulanması beklenir. Orta ateşte iyice kaynaması sağlanır. Ocak biraz kısılır.  Kabaklar iyice yumuşayıp şerbetini çekene kadar pişirilir. Tatlı ocaktan alınır, kapağı kapalı bir şekilde dinlendirilir. Tercihen 1 gece bekletilip servis yapılır. 


Kolay gelsin, Afiyet olsun...
Kaynak:tencere.tv

Yorumlar