Kırmızı Erik Marmelatı



Malzemeler:
1 kilo kırmızı erik 
1 kilo toz şeker
1 fincan su
1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:
Erikler bol suda yıkanır, çekirdekleri çıkarılıp ayıklanır. İri parçalar halinde doğranır, tencereye alınır. Üzerine 1 fincan su eklenir. Kaynayınca ocak kısılır. Erikler yumuşayana kadar pişirilir, soğumaya alınır. Soğuyan erikler el blendırıyla öğütülür. Üzerine toz şeker eklenir ve tekrar ocağa alınır. Kaynatılır (taşırmamaya dikkat :)) altı kısılır, marmelat kıvamı alana kadar kaynatılır. Limon tuzu veya limon suyu eklenir. 3-4 dakika kadar pişirilir. Eğer hemen tüketilmeyecekse kaynar kaynar temiz bir kavanoza doldurulur. Kapağı bekletmeden sıkıca kapatılır. Ters çevrilir. Kolay gelsin, Afiyet olsun...
Püf Noktası: 

Marmelatın kıvamını kontrol etmek için küçük bir tabağa damlatmanız yeterli. Soğuduğunda şekli bozulmuyorsa kıvama gelmiş demektir...

Yorumlar