22 Mart 2014 Cumartesi

FIRINDA KABAK


Malzemeler
1kg kabak
250 gr kıyma
150 gr kaşar

2 domates
1 salçalık kırmızı biber
2 Orta boy soğan
2 diş sarımsak
tuz ve karabiber

Yapımı
Kabakları uzunlamasına 2ye bölüyoruz ve bir kaşık yardımıyla iç kısmından biraz çıkarıyoruz.
Tepsiye ya da bir ısıya dayanıklı cam kaba yerleştiriyoruz..
Sogan ,sarımsak ,biber ve domatesleri köp küp dogruyor ve kıymaya ileve edip pişiriyoruz.Bir nevi karnıyarıklık iç hazırlıyoruz..Biraz pişirdikden sonra baharatlarını ekliyoruz..Kabakların üzerine eşit şekilde bu kıymadan koyuyoruz.200 derece fırında 20 dk kadar pişirdikten sonra kaşar rendesini üzerine ekliyor ve bir 5 dk kadar daha pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Kaynak: Alman yemek dergisinden denediğim bir yemek..



Yorum Gönder