Ayçiçeği Böreği


Malzemeler :
  • 1 kilo ıspanak.
  • 250 gram lor peyniri.
  • Tuz.
  • Sıvı yağ.
Hamuru İçin :
Un.
  • Tuz.
  • Su.
  • Yumurta.
  • Sıvı Yağ.
  • Margarin
  • Ayçiçeği Böreği Yapılışı :
    Öncelikle derin bir kabın içine 2 su bardağı kadar unu dökün. Ardından tuzu, 1 yumurtayı, 1 yemek kaşığı eritilip soğutulmuş margarini, çeyrek çay bardağı sıvı yağı ekleyip bir iki kez karıştırın. Ardından da çeyrek su bardağı ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Kıvamı yakaladıktan sonra üzerini örtüp 15 dakika kadar dinlenmeye alın. Bu arada temizlediğiniz ıspanakları yemeklik doğrayıp yağladığınız teflon tavanızın içine alın. İyice kavurduktan sonra tuzunu ve lor peynirini ekleyip bir tur daha kavurun. Ardından soğumaya bırakın, sonra hamuru 0.5 cm (yarım santim) kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamuru kenara alıp bir tane daha açın, ancak bu ilk açtığınız hamurdan daha büyük olmalı. Sonra ilk açtığınız hamuru tezgaha alıp tam ortasına harcın bir kısmını koyun. Üç parmak kadar ara verip daire şeklinde yeniden malzemeyi ekleyin sonra 2. açtığınız hamuru üzerine kapatın ve derin bir kase ile ortasına hafifçe bastırın. Ardından kenarlarını kapayıp kenarlarını bıçak ile 2-3 parmak aralığında kesin ve yağladığınız tepsiye aktarın (mümkünse bu işlemi tepsinin içinde yapın) sonra üzerlerine isteğe göre çekirdek içi serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin afiyet olsun…
  • http://www.modahat.com/aycicegi-boregi-tarifi.html dan alınmıştır 

Yorumlar