Karnabaharın Faydaları Yararları
Karnabahar: Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besindir. A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içerir.
Karnabaharın Faydaları: Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür. Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.
Karnabahar: Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besindir. A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içerir.
Karnabaharın Faydaları: Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür. Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.
3 adet yumurta
100 gr galeta unu
tuz
sıvı yağ
Karnabaharın çiçeklerini sert kısmını keserek ayırıyoruz. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz. Yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz. Galeta ununu da bir tabağa alıp, iyice suyu süzülmüş olan karnabaharları önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Sarımsaklı yoğurtla denemenizi tavsiye ederim. Afiyet Olsun…
Yorumlar