Malzemeler:
Keki İçin: (250 ml alan bardakla ölçülecek)
4 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
1 paket kabartma toz
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Kreması İçin:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
- İlk önce şerbeti hazırlayın, malzemeleri küçük bir tencereye alın ve 5-6 dakika kaynatın, ılımaya bırakın.
- Keki için şekeri ve yumurtaları karıştırma kabına alın, mikserle 6-7 dakika çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek tekrar karıştırın. Yağladığınız 27×42 cm boyutundaki tepsiye (büyük boy borcam) dökün, 175 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
- Keki soğutun ve ılık şerbeti üzerine dökün.
- Krema malzemelerini karıştırın, koyulaşana dek pişirin.
- Kremayı bekletmeden kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyin.
- İyice soğuyan tatlıyı buzdolabında biraz bekleterek servis edin.
Kaynak:yesilkivi.com
Resimler bana aittir .....
Yorumlar
bu arada pastan nefis görünüyor ellerine saglik...
öpüyorum seni ...