GALETA UNLU PASTA



Malzemeler:

   Keki İçin: (250 ml alan bardakla ölçülecek)

    4 tane yumurta
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı galeta unu
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
    1 su bardağı hindistancevizi rendesi
    1 paket kabartma toz
    1 paket vanilya

   Şerbeti İçin:

    2,5 su bardağı su
    2 su bardağı şeker


   Kreması İçin:

    1 kg süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
Yapılışı:
  1. İlk önce şerbeti hazırlayın, malzemeleri küçük bir tencereye alın ve 5-6 dakika kaynatın, ılımaya bırakın.
  2. Keki için şekeri ve yumurtaları karıştırma kabına alın, mikserle 6-7 dakika çırpın.
  3. Diğer malzemeleri de ekleyerek tekrar karıştırın. Yağladığınız 27×42 cm boyutundaki tepsiye (büyük boy borcam) dökün, 175 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  4. Keki soğutun ve ılık şerbeti üzerine dökün.
  5. Krema malzemelerini karıştırın, koyulaşana dek pişirin.
  6. Kremayı bekletmeden kekin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyin.
  7. İyice soğuyan tatlıyı buzdolabında biraz bekleterek servis edin.

Kaynak:yesilkivi.com
Resimler bana aittir .....




Yorumlar

Cansu´nun Bahcesi dedi ki…
Ablacim nerelerdesinn? ben seni cok özledimm :(
bu arada pastan nefis görünüyor ellerine saglik...
öpüyorum seni ...