İrmik Helvası

By 19:19






Malzemeler
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
300 gr margarin
2 su bardağı süt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı fıstık(Ben ceviz kulandım)
Hazırlanışı
Yağı eritiyoruz ,eğer fıstık kulanacaksak biraz yağda kavuruyoruz (kavrulmuş ceviz kulandım) irmiği ekliyoruz ve sürekli karıştırarak,irmiği yakmadan 15 dakika kadar kavuruyoruz.İrmiğin renginden anlarsınız koyu kahve rengi oluyor..
Bunu yaparken şekerle suyu kaynatalım ve sütüde ılıtalım,kavurma işlemi bitince önce şekerli suyumuzu sonrada sütü yavaşca ekleyelim.Bunu yaparken tencerenizin kapağını yakın bir yerde tutun kofurdadığında kendinizi yakmayın..Suyunu iyice çekince karıştırıp kapagınıda kapatın ve demlenmeye bırakın..Soguduktan sonra servis yapın..
ayiyet olsun..

Not:Kaymak veya dondurmayla servis yapıldığın da ,daha lezzetli ve görünüm açısında hoş oluyor..


You Might Also Like

1 yorum

Blogger news

aa