27 Kasım 2010 Cumartesi

Çin Böreği


 

MALZEMELER
1 kg. yufka
2 yumurta
1/2 kilo yoğurt
iç malzemesi;
1/2 kilo kıyma
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı kısrılık bulgur
1 kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber, köfte baharı
dolmalık üzüm
dışı için;
yumurta
galeta unu
kızartmak için;
sıvıyağ
YAPILIŞI

Kıymayı ve soganı yağsız kavuruyoruz .. Daha önceden ıslattıgımız kısırlık bulguru ekliyoruz,cevizi,tuz baharat ekliyoruz ,Yufkaları üçgen olacak şekilde 6 parçaya bölüyoruz ve yogurtla çırpılmış yumurtadan sürüyoruz ..Sıgara böreği gibi sarıyoruz sıkı olmayacak şekikilde..Çırpılmış yumurta ve sonrada galete ununa bulayıp kızartıyoruz..

Afiyet olsun
Yorum Gönder