Peynir Tatlısı

By 08:24

6 kişilik
Malzemeler
yarım kilo tuzsuz peynir
1 su bardağı un
1çaybardağı pirinç unu
4 yumurta
1paket kabartma tozu
1çay bardağı toz şeker
1yemek kaşığı tereyağı



Şerbeti İçin
2.5 su bardağı toz şeker
2su bardağı su
1dilim limon

Üzeri için
Vanilyalı dondurma yada sade
frenk üzümü (olmasada olur)
Toz antep fıstığı

Yapılışı
Bir tencerede su,limon dilimi ve toz şekeri birlikte kaynatın.Bir kaba tuzsuz peyniri,yumurta,şeker,pirinç unu,tereyağı,kabartma tozu ve unu alıp yoğurun.Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.Krema sıkma torbasına hamuru alın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye hamurdan sıkın.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Hafif ılınınca şerbete atıp bekletin.Vanilyalı dondurma ,antep fıstığı ve frenk üzümü ile servis yapın.
Afiyet olsun

You Might Also Like

0 yorum

Blogger news

aa