18 Mayıs 2010 Salı

Fırında Bürüksel Lahanası


Malzemeler:

- 500 gr  brüksel lahanası
- 1/2 lt süt
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (ben tüm yemeklerde zeytin yagı kulanıyorum)
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri




- Tuz, karabiber, pul biberBürüksel lahanasını temizleyin ve sert kısımlarını kesin,güzelce yıkayıp az suyla 10 dakka kadar haşlayın.(buzluk ürünü kulanıyorsanız haşlama süresini dahada azaltın)
Yağda sarımsakları kısa kavurun ve unu ekleyin ,sararmaya başladıgında sütü ekleyerek topaklanmaması için hızlıca karıştırın.Beşamal sos hazır olunca ,tuz,karabiber,kır.biberi ekleyin.Haşladığınız bürüksel lahanalarının üzerine dökün ve üzerine kaşarı eşit şekilde yayın..

200 derecede ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar fırınlayın.Et yemeklerinin yanına çok yakışan bir sebze yemeği oluyor.
Afiyet olsun
Yorum Gönder