Çilek soslu meyvalı pasta


Malzemeler
3 yumurta
170g + 2 yemek kaşığı şeker
bir tutam tuz
7 yemek kaşıgı un 5 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
7 yaprak beyaz jelatin
250g kaymak (schlagsahne)çiğ krema oluyor sanırım türkiyede
400 g (vollmilchjoghurt)süzme yogurt ,labne peynirde olur
tam türkçesini bilmediklerimin almancasınıda ekliyorum bilen biri yazsın lütfen
1 paket kırmızı (tortenguss)meyvalarda kulanılan jölemsi birşey türkiyede ne deniyor bulamadım.Sanırım tart dolgusu deniyor..



100g çilek kreması için + süslemek için isteğe bağlı meyva yada sadece çilek

3yumurta beyazını 4 kaşık suyla çırpıyoruz 100 g şeker ekliyoruz ve şeker eriyene kadar tekrar çırpıyoruz.Yumurta sarılarını tek tek ekleyerek çırpıyoruz.Daha sonra nişasta,un ve kabartma tozunu karıştırıyor ve çırptığımız yumurtalara ekliyoruz.

Pişirecegimiz kap 26 cm lik yuvarlak bir form.Yağlıyoruz biraz un serpiyoruz ve kekimizi içine döküyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Keki ortadan ikiye kesiyoruz ve alt kısmını pasta için yuvarlak çemberler oluyor varsa kolay olur onun içine koyuyoruz..

Bu arada çilekleri temizliyoruz.100 çilegi püre yapıyoruz.Jelatini yumuşatıyoruz (üzerinde kulanımı yazıyordur)

Kreması
kremayı çırpıyoruz katılaşında içine yoğurt yada labne peynirini alıyoruz (normal yogurt kremasını çok sulu yapıyor yaa tam süsme yada labne kulanın).
Çilek püresini ekliyoruz 70 g şeker iyice karıştırıyoruz.jelatini ekliyoruz (üzerinde yazılana göre hazırlayın)Ve iyice karıştırıyoruz.2 kestigimiz kekin
üzerine hazırladıgımız kremayı düzgünce yayıyoruz ve 2ciyi kapatıyoruz.1 saat buzdolabında sogumaya bırakıyoruz.
Çilegim azdı bu yüzden konserve mandalin ve karışık meyva kulandım siz çilekleri üzerine yerleştirin üstüne meyva dolgusu (tart dolgusunu hazırlayın ve çileklerin üzerine dökün.Orjinal resmi koydum arzunuza görede süsleyebilirsiniz.

Resim

Yorumlar