Beşamal soslu Fırın Makarna


 kabaklı yada yufkalıda yapabilecegimiz hazırlaması kolay bir yemek
Malzemeler
1 paket makarna
kaşar peyniri
peyaz peynir
süt ,un,tuz ve yağ

Yapımı

beşamal sos için 2-3 kaşık unu yağda kavuruyoruz.Beşamal biraz katı kıvamda olacak.Sütü ekliyor ve topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz.Tuz ve karabiberini ekliyoruz.Eger çok katı olmuşsa süt ekleyebiliriz.
Haşladıgımız makarnanın içine boşaltıyoruz beşamali.karıştırıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine yarısını düzgünce yayıyoruz.Ortasına beyaz peynir ve kaşarın bir kısmını ekliyoruz.Tencerede kalan makarnayı üzerine ekliyoruz ve en üste kalan kaşarı eşit miktarda paylaştırıyoruz.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip de biraz kızarınca ,fırından çıkarıyoruz..Afiyet olsun..


Not:içine küçük 2 tane rendelenmiş ve suyu çekene kadar pişirilmiş kabak eklersek daha da muhteşem oluyor.Ya da bir alta bir üste yufka koyarsak ozzamanda börek tadında bir makarna oluyor..

Yorumlar