PORTAKAL SOSLU KEK

 
Malzemeler:
-

3adet yumurta,
7çorba kasıgı tozseker,
7çorba kasıgı un,
7çay kasıgı kabartma tozu,
7portakal kabugunun rendesi ve suyu.
Sosu için:
- 2 portakal suyu,
- 1 portakal kabugu rendesi,
- 5 yemek kasıgı tozseker.
Yapılısı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarıları tozseker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Beyazları kar haline
gelinceye kadar çırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin. Portakalın suyunu sıkıp, kabugunu rendeleyin. Hamura ilave edin.
Yaglanmıs kalıba döküp, 180°C ısıtılmıs fırında, 20-25 dakika pisirin. Kek fırından çıkınca, kalıptan çıkartın. 2 portakal
suyu, 1 portakal kabugu rendesi ve sekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin.


Yorumlar