Katmerli muska böreği

Katmerli muska böreği
(peynirli)
Malzemeler:
-1 su bardağı süt-su karışımı
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 yumurta (bir yumurta hamura, 1 ak peynire, sarısı üzerine)
-2 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çorba kaşığı sirke
-aldığı kadar un
-hamuru katmerlemek için: 1 büyük paket margarin (250 gr.)
Peynirli harç: küçük bir kalıp beyaz peynir, yarım demet maydanoz
Yapılışı:
1- tencereye süt, su, sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, kabartına tozu, sirke konup karıştırılır.
Elenmiş
Un ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. 6 parçaya ayrılır. Üzeri örtülerek 10-
15 dakika dinlendirilir.
Hamurlar hafif unlanarak açılabildiği kadar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp bohça
şeklinde katlanır. Kat araları da yağlanır. Üzerleri örtülerek buzdolabında donmaya bırakılır.
İki bohça üst üste konur. Unlanarak merdane ile 27- 30 cm kadar büyütülür. Enine ve boyuna
üçe kesilerek 9 parça elde edilir. (toplam: 27 börek)
Parçaların ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır.
Tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. İstenirse çörekotu
serpilir, ısıtılmış fırında pişirilir.

Yorumlar