Hazır yufkadan tavuklu börek

malzemeler:
-3 yufka
-1 tavuk göğüs eti (haşlarken: 1 küçük soğan, tane karabiber)
-125 gr. Tereyağ veya margarin ya da sıvı yağ (4- 5 kaşık)
-2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un
-2 yumurta
-2- 3 diş sarımsak
-2- 3 çorba kaşığı sirke
-2- 3 çorba kaşığı kaşar veya dil peyniri rendesi
-tuz, karabiber
Yapılışı:
Tavuk göğüs eti yıkanarak 2 su bardağı kaynar suya bırakılır. 1 çay kaşığı tane karabiber, dörde
bölünmüş bir soğan ve tuz ilave edilip et yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş haşlanır.
25- 30 cm2 büyüklüğünde bir tepsi veya ısıya dayanıklı kap yağlanır. 3 yufka aralarına erimiş
yağ sürülerek üst üste konur. Fırında pembe olarak pişirilir. Soğuyunca 2- 3 kepçe yağsız tavuk
suyu gezdirilir.
Sosun yapılışı: bir tencerede, un ile yoğurt iyice ezilir. Bir su bardağı yağsız tavuk suyu
ilavesiyle karıştırarak pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır, tuzla dövülmüş sarımsak ile sirke konup
karıştırılır.
4- tavuk suyu ile yumuşatılmış yufkalar istenen büyüklükte kare şeklinde dilimlenir. Her dilime
bir parça tavuk eti konur; biraz yağ gezdirilir. Tuz, karabiber serpilir.
5- hazırlanan sos dökülüp yayılır. Kaşar rendesi serpilir ve fırında pembe olarak pişirilir.

Yorumlar