15 Ocak 2010 Cuma

Maraş Tarhana Çorbası






Maraş tarhanası ,sarımsak ,kırmızıtoz biber ve yağ..
Netde nohutlu yapılmış hiç nohutlusunu yemedim denemek isterim en kısa zamanda.

Ben sade yaptım.Sarımsağı denememişler için tavsiye ederim süper ötesi oluyor.

Tarhanaları ve suyu düdüklüye koyuyoruz (sinbonun elektirikli düdüklüsünde 15 dakkaya ayarlıyorum) 15-20 dakika sonra çorbamız hazır.Haşaldıgımız tarhanaları rondadan geçiriyoruz ,toz biberi ve sarımsakları biraz sıvı yağ ile tavada 1-2 dakika kavuruyoruz.

Rondodan geçirdigimiz tarhanayı seerviz tabağına alıyoruz hazırladıgımız sarımsaklı sosdanda ekleyip servis yapıyoruz .

Afiyet olsun
Yorum Gönder