Acılı İtalyan Cipsi

Malzemeler:
1/4 bardak taze limon suyu
2 çay kaşıgı zeytinyağı
1/2 çay kaşıgı kekik
1 çay kaşıgı sarımsak tozu veye 2-3 diş dövülmüş sarımsak
1/2 çay kaşığı arnavutbiberi
1/4 çay kaşığı tuz
4 adet 20 cm güneşte kurutulmuş domates-feslegen aromalı tortilla,8'e bölünmüş

Yapılışı:
Fırını önceden 200 dereceye kadar ısıtın.2 büyük fırın tepsisini folyayla kaplayın ve yapışmayı engelleyen sprey varsa onuda sıkın..
Limon suyunu,zeytinyağını,sarımsak tozunu,kekiği,Arnavutbiberini ve tuzu küçük bir kapda karıştırın.Tortilla parçalarını bu karışıma batırın.
Fırın tepsisine yerleştirin,renkleri hafif kahverengine dönüp,gevrek hale gelene kadar 8-10 dakika 2 yüzünüde fırınlayın.Cipsleri tel bir ızgaraya alarak soğumasını bekleyin.Toplam 4 porsiyon cips elde edeceksiniz.

Baharatlı Meksika Cipsi:Limon suyu yerine misket limon suyu,kekik yerine ise kimyon kulanın.

Bir porsiyon
kalori:137
Toplam yağ:3,4g
Doğmuş yağ: 0,3g
Kolesterol: 0 mg
Doğal lif : 1g
Karbonhidrat: 24g
Protein: 4g
Sodyum:229mg

Kaynak:kalp sağlığını korumak için yemek tarifleri(Jhons Hopkins'in yemek kitabı kütüphanesi)

Yorumlar