Nohutlu Gendime ( DÖĞME ) Pilavı

Malatya'ya ait yöresel bir yemektir...

MALZEMELER
 kase (200 gr.) dövme (aşurelik buğday)
1/2 kase haşlanmış nohut
100-150 gr. tereyağı
1 adet küçük soğan
3 kase et veya tavuk suyu
Karabiber
tUZ

YAPILIŞI


Pilavı pişirmeden 3-4 saat önce dövmeyi unu gidinceye kadar soğuk su ile iyice yıkayın. Sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ıslayın. 3 kase et suyunu ( 2 ölçü et suyu 1 ölçü su koyabilirsiniz) pilavı pişireceğiniz tencereye aktarın.koyun, kaynasın. dövmeyi tekrar yıkayıp tencereye aktarın.Tuzunu isteğinize göre ayarlayın. Kısık ateşte dövmeler açılıncaya kadar pişirin Pişmeye yakın haşlanmış nohutu ekleyip döğmelerle pişirmeye devam edin..Bir tavada tereyağını iyice kızdırın; pilavın üzerine dökün.  tencerenin kapağını kapatın. Pilavı 15 dk. dinlendirin. Servis tabağına alın. Üzerine karabiber serpin ve servis yapın. Pilav için iri taneli dövme (aşurelik buğday) seçerseniz pilavınız tane tane olur.

http://guloannemutfakta.blogspot.com.tr/search/label/Makarnalar-Pilavlar

Yorumlar