Malzemeler:
2 adet probiyotik yoğurt (200 gr)
1 çay bardağı buğday
1 çay bardağı nohut
Bir tutam taze nane
1 gr deniz tuzu
1 gr sumak
Hazırlanışı:
Nohut ve buğdayı ılık suda 5-6 saat önceden ıslatın, sonra iyice yıkayın ve haşlayın. Mutfak robotunda 2 adet yoğurdu bir tutam taze nane ve deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Bir çukur tabak veya çorba kasesine birer çorba kaşığı tepeleme haşlanmış nohut ve buğdayı koyun, üzerine çırpılmış ve ayran haline getirilen yoğurdu ilave edin. Son olarak bir çorba kaşığı kırık buz ve sumak ekleyerek servis edin.
elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/soguk-yogurt-corbasi-HaberDetay-2580
2 adet probiyotik yoğurt (200 gr)
1 çay bardağı buğday
1 çay bardağı nohut
Bir tutam taze nane
1 gr deniz tuzu
1 gr sumak
Hazırlanışı:
Nohut ve buğdayı ılık suda 5-6 saat önceden ıslatın, sonra iyice yıkayın ve haşlayın. Mutfak robotunda 2 adet yoğurdu bir tutam taze nane ve deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Bir çukur tabak veya çorba kasesine birer çorba kaşığı tepeleme haşlanmış nohut ve buğdayı koyun, üzerine çırpılmış ve ayran haline getirilen yoğurdu ilave edin. Son olarak bir çorba kaşığı kırık buz ve sumak ekleyerek servis edin.
elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/soguk-yogurt-corbasi-HaberDetay-2580
Yorumlar