MALZEMELER:
2 Adet tavuk göğsü
1 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı un
1,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri
1 Diş sarımsak
Tuz
Kızartmak için:
2 Adet yumurta
Sıvıyağ
1 Su bardağı galeta unu
2 Adet tavuk göğsü
1 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı un
1,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri
1 Diş sarımsak
Tuz
Kızartmak için:
2 Adet yumurta
Sıvıyağ
1 Su bardağı galeta unu
YAPILIŞI
Tavugu haşlayalım ve rondodan geçirin..Süt ,un ve tereyağı ile katı bir beşamel sosu hazırlayın..Tuz karabiber,sarımsakları ve kaşarı ekleyip ,haşladığınız tavuk etlerinin üzerine boşaltarak karıştırın..Daha sonra istediğiniz şekili vererek önce yumurtaya sonra galete ununa batırarak kızartın..Galete unu yerine hazır çıtır tavuk sosları da kulanabilirsiniz..afiyet olsun..
Yorumlar