Kalamar tava

Kalamar tava
250 gram kalamar, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı toz şeker,
yarım su bardağı un, kızartma için sıvı yağ. Sosu için 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt, 1 diş sarmısak, 2 tatlı kaşığı
mayonez, 1 küçük salatalık turşusu, 2 tatlı kaşığı limon suyu, yarım demet dereotu.
Balıkçıya temizletip alacağınız kalamarları yıkayın. Yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Üzerlerine
karbonat, sirke, limon suyu ve toz şekeri dökün. Arada bir karıştırarak bir gece buzdolabında bu karışımın içinde
bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırdıktan sonra ateşin gücünü biraz azaltın. Kalamarları una bulayın, tavaya atarak
kızartın. Delikli kepçe ile yağdan çıkartın. Kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün. Yanında sosu ile sıcak servis
yapın. Sosu için sarmısağı ezin. Salatalık turşusunu küçük küpler şeklinde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın.
Yoğurt, mayonez, sarmısak, turşu, limon suyu ve dereotunu birlikte karıştırın. Bir saat kadar buzdolabında bekletin.
Kalamar tavayı yanında sos yerine limon dilimleri ile de servis yapabilirsiniz. Kalamarların iyi kızarması için pişme
süresinin uzun olması bunun için de ateşin kuvvetli olmaması gerekir.

Yorumlar